Tandarts behandelingen

Na een tandartsbezoek loop je doorgaans met een stralende glimlach naar buiten. Dit komt doordat je gebit dan weer even lekker schoon en fris gemaakt is door middel van een gebitsreiniging.

Je kunt bij een tandartspraktijk terecht voor algemene tandheelkunde en cosmetische tandheelkunde. Op deze website vertellen we je hier meer over.

Algemene tandheelkunde

Onder algemene tandheelkunde wordt het verhelpen van algemene klachten aan het gebit en periodieke controles verstaan. Hierbij krijg je vaak ook adviezen over bijvoorbeeld mondhygiëne.

Tandarts behandelingen

Met algemene tandheelkunde richten onze tandartsen zich op het voorkomen en verhelpen van mondproblemen. De tandarts voert daarvoor de volgende behandelingen uit:

  • Periodieke controle
  • Wortelkanaalbehandelingen
  • Vullingen
  • Gebitsreiniging
  • Preventieve behandelingen
  • Implantaten
  • Kronen en bruggen

Vergoeding van algemene tandheelkunde

Voor kinderen tot 18 jaar vallen kosten voor algemene tandheelkunde onder de basisverzekering. Bent je 18 jaar of ouder, dan vergoedt de basisverzekering geen tandartskosten.

Een aanvullende tandartsverzekering vergoedt de meeste tandheelkundige behandelingen wel gedeeltelijk of geheel. Voor meer informatie over de voorwaarden en de hoogte van de vergoeding kun je contact opnemen met je zorgverzekeraar.

Cosmetische tandheelkunde

Cosmetische tandheelkunde wordt gebruikt bij het verfraaien van het gebit. Tandartsen worden hier speciaal voor opgeleid. Een tandarts kan je bijvoorbeeld voorzien van een mooie natuurlijke lach tot een perfecte Hollywood smile.

Cosmetische behandelingen

De cosmetische tandarts verfraait uw gebit met behulp van tandheelkundige hulpmiddelen. Bij het plaatsen van facings wordt er bijvoorbeeld een dun laagje porselein over de tand heen geplaatst. Hiervoor is het soms nodig om een klein laagje van de tand af te slijpen.

Laat je informeren door een tandarts in de buurt. Vraag naar de mogelijkheden voor bijvoorbeeld:

  • Onzichtbare beugels
  • Het bleken van tanden
  • Het plaatsen van facings

Tarieven voor cosmetische tandheelkunde

De kosten van cosmetische tandheelkundige behandelingen zijn afhankelijk van de benodigde ingrepen en materialen. Vraag de tandarts daarom altijd om een behandelplan op te stellen, dan heb je vooraf inzicht in de kosten.

Vergoeding van cosmetische tandheelkunde

De kosten van cosmetische tandheelkunde worden over het algemeen niet vergoed vanuit de basisverzekering. Wanneer u een aanvullende verzekering afsluit, vergoedt uw zorgverzekeraar een cosmetische behandeling soms wel. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie over de vergoeding van cosmetische tandheelkunde.

Gespecialiseerde tandartsen

Tandzorg Kralingen is een tandartspraktijk die volgens professionele wijze te werk gaat. Een deskundige behandeling waarbij er ook wordt geluisterd naar uw wensen. Bekijk de website van Tandzorg Kralingen voor meer informatie over deze tandarts in Rotterdam.

Voor cosmetische behandelingen kun je terecht bij Maliekwartier Tandartsen. Dit is een moderne tandheelkundige praktijk nabij het centrum van Utrecht. Bekijk de website van tandarts Utrecht.

Contactformulier