Tandarts Vroomshoop

Wat moet je doen tegen Lipoedeem?

Geplaatst op

Wanneer je een probleem hebt met het gebit, is het verstandig om een bezoek te brengen aan de tandarts. Maar wat doe je als je een Lipoedeem hebt? Dit is een aandoening waarbij er abnormale vetophoping en zwelling optreedt in diverse delen van het lichaam. Dit kunnen de billen, heupen en benen zijn. Dit is een progressieve ziekte die vooral vrouwen treft, maar het kan ook voorkomen bij mannen. Er zijn verschillende behandelingen die de symptomen kunnen verminderen, maar er is geen genezing. Hoe werkt dit nu allemaal? Onderstaand vertellen we er alles over!

Raadpleeg een specialist

Wanneer je last hebt van een lipoedeem, is het van belang om zo snel mogelijk een specialist in te schakelen. De eerste stap is namelijk het stellen van de juiste diagnose en dit kan alleen een ervaren specialist doen. Het wordt namelijk vaak verward met cellulitis en obesitas, dus is het van belang om iemand met ervaring in te schakelen. Een ervaren dermatoloog kan de diagnose stellen aan de hand van een echografie. Zoek voornamelijk naar een specialist met ervaring op het gebied van lipoedeem, zodat je verzekerd bent van een juiste diagnose.

Een liposuctie laten uitvoeren

Een lipoedeem moet natuurlijk behandeld worden en dit kan het beste met een liposuctie. Het is een ingreep die uitgevoerd moet worden door een chirurg, waarbij het overtollige vetweefsel wordt verwijderd. Dit kan de omvang van het probleem verminderen en dit zorgt ook voor minder pijn. Toch blijft het geen wondermiddel en moet deze behandeling altijd gecombineerd worden met andere behandelingen. Compressietherapie is ook een handige behandeling voor deze aandoening, zo kan het de bloedstroom goed verbeteren.

Compressietherapie voor lipoedeem omvat het dragen van een strakke legging, zo kan de zwelling verminderd worden. Compressiekleding moet dan gedurende de dag worden gedragen, dit verbetert onder andere je mobiliteit. Tot slot is het van belang om een gezonde voeding te hebben, zo kan dit bijdragen aan het beheersen van de aandoening. Het helpt met het verminderen van zwellingen en het zorgt over het algemeen ook voor minder pijn, zodat je beter van het leven kan genieten.

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden