Tandarts Vroomshoop

Zo ga je met plezier naar de tandarts

Geplaatst op

Als mensen alleen al tandarts horen, dan kruipt bij bijna iedereen een gevoel van angst door het lichaam heen. Zelf ken ik niemand die met plezier naar de tandarts of mondhygiëniste heen gaat. Dat is ook de reden dat ik je graag een aantal tips wil geven om er toch een soort feestje van te maken. Het bezoeken van de tandarts hoeft namelijk niet altijd een ramp te zijn.

Zorg voor een verzorgd gebit

Tandartsen zijn eigenlijk gewoon artsen, maar dan voor je gebit. Waarom zijn mensen minder bang voor de tandarts dan voor een arts, maar waarom eigenlijk? Nou, dit komt doordat er bijna de tandarts vaak iets niet best is. In de meeste gevallen kunnen patiënten daar zelf wat aan doen en heb je het onplezierige bezoek dus aan jezelf te danken. Door de volgende gebitswerkzaamheden elke dag uit te voeren kun je de kans op een onplezierig tandartsbezoek al met 70% verminderen.

Poets minimaal twee minuten per dag

Iedereen weet het maar bijna niemand doet het: twee minutes per dag je tandenpoetsen. Als je twee keer per dag twee minuten lang je tanden poetst dan haal je bijna alle plek en buil van je tanden af. Het volledig verwijderen van plak helpt weer mee aan het verminderen van tandsteen en opgezwollen of ontstoken tandvlees.

Poets ook je tandvlees

Tandenpoetsen zou eigenlijk “tanden en tandvlees poetsen” moeten heten, want het poetsen van het tandvlees is namelijk net zo belangrijk! Vuil hoopt zich om net onder het tandvlees en trekt vervolgens het tandvlees in. Als je jouw tandvlees niet meeneemt tijdens de poetsbeurt dan in de kans op ontstoken tandvlees groot.

Flossen en spoelen

Heb je snel last van gaatjes? Kies er dan voor om na het poetsen je tanden te flossen en daarna goed te spoelen. Met flossen en spoelen haal je tandplak weg om te plekken waar je met de normale tandenborstel niet bijkomt. Elke dag flossen doet bijna niemand, maar 1 à 2 keer per week flossen kan de tandgezondheid al flink verbeteren.

Dit waren mijn tips. Ik hoop dat je na de volgende afspraak met een glimlach de praktijk uitloopt.

Gerelateerde berichten

De voordelen van een periodieke tandartscontrole

Een goede mondgezondheid is essentieel voor uw algehele welzijn. Het helpt u om infecties, gaatjes, tandvleesontsteking en andere problemen te...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden