Tandarts Vroomshoop

Hoe gezonder jouw gebit is hoe gezonden jijzelf bent!

Geplaatst op

Iedereen weet wel dat het verzorgen van je gebit belangrijk is maar lang niet iedereen weet waarom dit zo belangrijk is. Een gezond gebit is namelijk niet alleen belangrijk voor je uiterlijk maar ook voor je gezondheid zelf is dit van belang. Een gezond gebit betekend namelijk een gezond lichaam. Van een slecht verzorgd gebit kun je meerdere medische aandoeningen krijgen. zo kan je last krijgen van aderverkalking, beroertes en zelfs hartinfarcten. Ook wordt er vermoed dat het een relatie met kanker kan betreffen aan de maag, darmen en alvleesklier. Het is daarom ontzettend belangrijk dat u ervoor zorgt dat u uw gebit in optimale conditie houdt.

Hoe minder suikers hoe gezonder je gebit
Houd goed rekening met wat je eet. Je bent je er natuurlijk wel van bewust dat te veel suiker slecht voor je lichaam is maar ook je gebit vind te veel suiker niet prettig. Het suiker wordt namelijk omgezet in zuren die het tandglazuur op je tanden aantast waardoor je last kunt krijgen van gaatjes. Deze gaatjes kunnen namelijk tot fysieke ongemakken lijden, het kan namelijk zo zijn dat als je te lang niets aan de gaatjes doet dat het door kan dringen tot de zenuwen in je gebit en dan krijg je echt last van hevige pijn. Daarom worden er een aantal tips gegeven hieronder hoe je je gebit het beste kunt verzorgen.

Maar wat is nu de beste verzorging voor je gebit?
Tips
– Zorg dat je minimaal 2 x per dag je tandenpoetst (liefst met een elektrische borstel). Doe dit gemiddeld zo een 2 minuten per keer.
– Gebruik tandpasta die fluoride bevat, deze stof helpt het glazuur versterken van je tanden.
– Maak gebruik van tandenstokertjes of flosdraad, hiermee kun je de etensrestjes weghalen waar je met je tandenborstel niet bij kunt komen.
– En tot slot, maak gebruik van mondwater. Het helpt niet alleen voor een goede adem maar werkt ook goed tegen bacteriën waarmee je tandvleesontsteking en tandplak helpt te voorkomen.
Bron: https://tk-schiedam.nl/

Gerelateerde berichten

De voordelen van een periodieke tandartscontrole

Een goede mondgezondheid is essentieel voor uw algehele welzijn. Het helpt u om infecties, gaatjes, tandvleesontsteking en andere problemen te...

Lees meer

Zo ga je met plezier naar de tandarts

Als mensen alleen al tandarts horen, dan kruipt bij bijna iedereen een gevoel van angst door het lichaam heen. Zelf ken ik niemand die met plezier...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden