Tandarts Vroomshoop

Spoedgevallen bij de tandarts

Geplaatst op

In Nederland bestaan er zogenaamde spoedgevallendiensten bij tandartsen die speciaal zijn gecreëerd voor mensen die een spoedgeval hebben. Deze diensten zijn voornamelijk voor buiten de reguliere werktijden van de tandarts. Dus deze spoedgevallendiensten vinden voornamelijk in de avonduren en in het weekend plaats.

Op welk moment is er sprake van een spoedgeval?

Wanneer u plotseling sprake heeft van kiespijn, uitgevallen tand of een gebroken tand dan is er daadwerkelijk sprake van een spoedgeval. Dan is het dus mogelijk om gebruik te maken van de spoedgevallendienst. Wanneer er een ander geval is kan het geen kwaad om contact op te nemen en vervolgens wordt bepaald door de tandarts of het gaat om een spoedgeval of niet. In het geval dat er acute pijn is opgetreden en deze ondragelijk is geworden zal het eigenlijk altijd wel mogelijk zijn om gebruik te maken van de spoedtandarts.

Gebruik maken van je eigen tandarts?

Het is altijd mogelijk om na te gaan of je eigen tandarts ook aan spoedgevallendiensten doet. Voor sommige mensen kan het een veilig gevoel geven dat hun eigen tandarts dan ook de spoedbehandeling doet. Woont u bijvoorbeeld in Amsterdam, controleer dan welke spoedtandarts er in Amsterdam zijn en of tussen deze spoedtandartsen ook spoedtandarts ertussen staat. Wanneer dit niet het geval is kun je altijd om advies bij je eigen tandarts vragen naar welke tandarts het beste kan worden gegaan.

Behandeling door een vervangende tandarts

De eigen tandarts heeft niet altijd een spoedgevallendienst en wanneer er niet gevraagd is met welke tandarts dan een afspraak gemaakt moet worden dan is het verstandig om alsnog je eigen tandarts te bellen. Hoewel deze niet zal opnemen wordt er vaak wel met behulp van het antwoordapparaat doorverwezen naar een collega tandarts. Deze tandarts zal zich vervolgens alleen beperken tot het noodzakelijke en de overige behandelingen weer door de eigen tandarts laten uitvoeren. Mocht er iets verkeerd gaan bij de vervangende tandarts dan is het mogelijk om een klacht in te dienen bij de huidige tandarts.

Gerelateerde berichten

De voordelen van een periodieke tandartscontrole

Een goede mondgezondheid is essentieel voor uw algehele welzijn. Het helpt u om infecties, gaatjes, tandvleesontsteking en andere problemen te...

Lees meer

Zo ga je met plezier naar de tandarts

Als mensen alleen al tandarts horen, dan kruipt bij bijna iedereen een gevoel van angst door het lichaam heen. Zelf ken ik niemand die met plezier...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden